Příběhy ze žívota i vtípky > Zajímavé příběhy ze života i vtipy, vše v jednom
Když se operace sleziny nepovede
Nika:
Ahojte.
Tak Baron sa po infuzii trocha pozbieral.Dostal nieco od bolesti,injecne dostal atb a aj nieco na zaludok.Ja mam taky pocit,aj ked nie som veterinar,ze ci sa mu nahodou nepodrazdil zaludok,predsa len dostavat 4 tablety atb a dokonca dva druhy je vela aj na kona.On by aj zral,vidno,ze chce,ale asi ho to boli.Rano sa povracal a v zvratkoch mal trocha krvi, prero som aj utekala na veterinu aj vcera mal stolicu a bola cela cierna,o com mi povedal manzel az dnes,kedze ho vencil on.Podla mna to bude ten zaludok.Dnes zozral parky,ale iba od svokra,odo mna ani od manzela nechce,asi si to spaja s tou bolestou,kedze mu davame tablety.Rozhodla som sa,ze uz bude dostavat atb len injekcne,nebudem ho pchat nicim okrem vitaminov,nechcem mu znicit zaludok uplne.Veterinar nam povedal,ze to moze byt ten zaludok alebo ze tam ma vred.Chcem sa opytat ci s tym mate nejake skusenosti,resp.ako mu upravit ten zaludok?Chcem skusit vsetko predtym,nez urobime konecne rozhodnutie.Samozrejme,ze trapit ho nenecham,ale on zavrti chvostom,aj zje,len malo,nie je uplne odovzdany,to by som ho netrapila uz.
Nika:
A este mu dnes brali aj krv a vsetko v poriadku,okrem tych zvysenych pecenovych testov a zapalu.Krvinky nestraca,bolo nam povedane,ze to znamena,ze nekrvaca
Ann:
Ahoj Niko,
to jsem ráda, že se Baron trochu probral.
Zkušenost s antibiotiky mám velmi špatnou. Fenka se napřed jen hrbila, říhala a po delším užívání už pak taky nechtěla ani žrát. Opravdu hodně dráždí žaludek. Dostala pak nějaké tablety na snížení kyselosti žaludku, bohužel už si nevzpomínám co to bylo, ale byly to také tablety, ty už do Barona budete špatně dostávat.
Na žaludek i celé trávení je dobrá vařená rýže, trochu mu jí zamíchat do masa. A probiotika. Dají se koupit i v prášku, aby nemusel polykat tablety. Nijak nepáchnou, neměly by mu ve stravě vadit. Nebo pokud by byl ochotný dát si bílý jogurt, případně pacholíčka, lipánek, nebo podobné mléčné výrobky. I tvaroh je dobrý, ten taky hodně pomáhá. Normální kravské mléko ale ne, to psům nedělá dobře.
Nika:
Dakujem Ann.
Prave mi z ruky vytrhol kus kuracieho masa,takze sa mu vratil apetit.Dam mu aj tu ryzu a skusim mu tam zamiesat tvaroh.Vcera tiez grgal,ale myslela som si,ze to bude prazdnym zaludkom.A probiotika mozem normalne ludske?Lebo ja som brala nedavno atb a tiez som k tomu mala probiotika a este mi ostali.Dost som sa zlakla tej krvi vo zvratkoch,tak ma hned napadlo ci to nebude tymi atb.
Ann:
Ano, lidská probiotika může. Jsou stejná jako ta pro psy, jen ty psí jsou dražší. :)
Antibiotika mohou u lidí způsobit zánět žaludku. Možná právě to se stalo Baronovi.
Věřím že bude lépe. :)
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
[*] Předchozí strana
Přejít na plnou verzi