Nové fórum
Vaření => Vše o vaření - zkušenosti i dotazy => Téma založeno: Soňa Listopad 16, 2019, 05:59:49 odpoledne
-
Vařím hovězí guláš už tři hodiny a maso je pořád tvrdé. Na štítku u masa bylo, že je z jalovice. :) Ale určitě to byl starý tvrdohlavý býk. :)
-
Spíše dej maso do tlakáče a za chvíli, řekněme, za 30 minut zkontroluj tuhost, popřípadě na špičku lžičky dej sodu bikarbonu.
-
Dík, ale nemám tlakáč, už dávno jsem ho vyhodila. Nešel na indukci. Přidat sodu si netroufnu, slané je to dost.
Tak asi budeme bez večeře. :)
-
Asi nevíš co to je soda, ale budiž i hlad člověku prospěje. ;D
-
Jedlá soda je slaná, moc slaná. Já dávám rajče aby maso dřív změklo. Když není rajče, může být i kečup, nebo rajský protlak.
-
Ta špetka by nezaškodila, ale pomohla!
-
Soda snižuje kyselost, maso nijak neovlivní, jen to bude přesolené. Dala bych rajče, nebo kečup.