Nové fórum
Vaření => Vše o vaření - zkušenosti i dotazy => Téma založeno: Xena Duben 30, 2019, 11:19:07 dopoledne
-
Ahoj, manžel mi přinesl dvě kila vepřového mozečku, prý výhodná koupě. ;) On je takový šetřílek. :)
Poradíte mi co s tím mozečkem, aby to bylo k jídlu?
-
Já upravím všechno z prasete, ale nikdy jsem mozeček nezpracovával, ale vím, že se dělá jako smaženice s vejcem. Recept určitě najdeš na netu. Ale koupit takové množství něčeho, o čem se neví jak to zpracovat není šetření, ale plýtvání. Sice se dá zmrazit, ale i mrazený dlouho nevydrží a jíst ho několikrát za půl roku?
-
Díky Ambito, jenže tomu mému to nevysvětlíš. Jak je něco levné, tak to koupí. :)
Recept jsem našla a k obědu byl mozeček s vajíčkem. Zbytek mozečku obalím jako řízky a bude to dostávat k jídlu tak dlouho, než se to zkazí. ;)
-
Lidi, tak jsme ten mozeček konečně dojedli a manžel už ho nechce v životě vidět. :D
-
No vidíš, jak je dobrý vepřový mozeček, když manžel pochopil, že všeho moc škodí. ;D
-
Já vepřový mozeček obaluji v trojobalu jako řízek. Máme to tak rádi.
-
Taky máme rádi smažený. Ale jen málokdy se sežene.
-
Osmahnu do zlatova cibulku, na to mozeček stačí jen krádce podusit a přidám vejce a sůl. Je to taková matlanice, ale jíst se to dá.
-
Na cibulce s vajíčkem. Mozeček je zdravý a dietní.
-
Osmahnu do zlatova cibulku, na to mozeček stačí jen krádce podusit a přidám vejce a sůl. Je to taková matlanice, ale jíst se to dá.
Já do toho přidávám na kostičky nekrájenou slaninu, nebo gothaj. Je to tak chutnější.
-
Dělám ho obalený jako řízek a smažený. Chřupavé těstíčko a uvnitř je měkká náplň, tak nám to chutná.
-
Dělám ho obalený jako řízek a smažený. Chřupavé těstíčko a uvnitř je měkká náplň, tak nám to chutná.
Tak je nejlepší. :)
-
Jako míchanice na cibulce s vajíčkem. Je to sice matlanice, ale je dobrý. Když jsem ho jako dítě nechtěl jíst, moje máma říkávala, že po něm budu chytřejší. :)
-
Rychle se kazí v létě bych ho nekoupil.