Nové fórum
Vaření => Vše o vaření - zkušenosti i dotazy => Téma založeno: Venca Duben 03, 2019, 01:02:56 odpoledne
-
Nikdy se mi tak dobrá pizza nepodaří, jak ji děláte?
-
A jako z které pizzerie to těsto chceš mít? :) Není každá pizza stejná. Najdi si recepty a zkoušej, která ti bude nejvíc chutnat. :)
-
já osobně tu pravou italskou pizzu nedělám páč to těsto je vždy tvrdé vyzkoušel jsem pizzu z jogurtu a těsto je krásně měkké a vláčné :) kdo bude chtít recept tak řekněte pošlu :)
-
Určitě dej recept. Dík
-
U nás se dělá domácí pizza, která možná překoná i tu pravou - italskou. Upečená je vláčná, bez suchých a ztvrdlých okrajů.
Domácí pizza.
0,5 kg hladká mouka
325 ml voda vlažná
0,5 kostka droždí
sůl
moučkový cukr
Smícháme mouku, droždí a cukr, pak přidáme vodu, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme 10 minut kynout a vyválíme placku. Potřeme olivovým olejem, rajským protlakem, nebo kečupem a podle přání a chuti obložíme. Necháme ještě jednou 10 min odpočinout a pak pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 15 minut.
-
Super, dík. Určitě zkusím.
-
Jogurtová pizza
Ingredience
Fando tvůj recept jsem odstranil z důvodu, že je zkopírován ze stránek minibazar.cz bez uvedení zdroje.
Porušil jsi tím pravidla bod č. 4
moderátor
-
To může být dobré, vyzkouším to. Ale jen jestli u toho nemusím stát bosa, máme studené dlaždičky.
-
To může být dobré, vyzkouším to. Ale jen jestli u toho nemusím stát bosa, máme studené dlaždičky.
to jako vadí, Ti že chodím bos když je to každého věc jak chodí... já tě do bosé chůze nenutím ani nikoho tady...
-
U nás se dělá domácí pizza, která možná překoná i tu pravou - italskou. Upečená je vláčná, bez suchých a ztvrdlých okrajů.
Domácí pizza.
0,5 kg hladká mouka
325 ml voda vlažná
0,5 kostka droždí
sůl
moučkový cukr
Smícháme mouku, droždí a cukr, pak přidáme vodu, sůl a vypracujeme hladké těsto. Necháme 10 minut kynout a vyválíme placku. Potřeme olivovým olejem, rajským protlakem, nebo kečupem a podle přání a chuti obložíme. Necháme ještě jednou 10 min odpočinout a pak pečeme v předehřáté troubě na 220 °C 15 minut.
Zkusil jsem, byla dobrá. :)