Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
E-mail:
Předmět:
Ikona zprávy:

Připojit:
(Vymazat přílohu)
(více příloh)
Omezení: 4 příloh na příspěvek, maximální velikost 2000KB, maximální vlastní velikost 2000KB
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Nejdelší řeka v ČR:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Pavko
« kdy: Listopad 07, 2019, 09:06:28 dopoledne »

Kupodivu zavařovat jde i v MT a je to skvělá pomocnice. S obavami jsme vyzkoušeli zavařit několik sklenic, MT se nic nestalo, a sklenice byly zavařené a drží do teď.
Na netu se zjistilo potřebné a tak můžu poradit jak na to. Zavařovací sklenice a víčka musí být se závitem (twist). Klasické sklenice 0,3 l nebo 0,6 l se naplní tak, aby suroviny byly asi 2-3cm pod okrajem, zavíčkují se (dbáme na čistotu víčka i hrdla) a vloží do MT, která se zapne na max. výkon a doba zavařování závisí na velikosti sklenice.
1 malá sklenice se zavařuje 3 minuty a pokud se vejde do MT více sklenic, tak se čas násobí, to znamená, že 5 sklenic se zavařuje 15 minut a velké sklenice se zavařují 6 minut a opět se to násobí, takže 4 velké sklenice se zavařují 24 minut. Upozorňuji, že po zavaření obsah sklenice je horký a po vyjmutí z MT ještě nějaký čas se obsah vaří.
Vyzkoušejte třeba zavařit zbytek polévky, a po čase ji můžete sníst.

Dodatek: Zavařují se kompoty, zelenina, prostě to, co obsahuje vodu. Maso se při tomto zavařování spíše upeče.
Poslal: Hanička
« kdy: Listopad 05, 2019, 05:29:05 odpoledne »

Já bych se bála.Vždyť do mikrovlnky nesmí kov!
Poslal: Marika
« kdy: Listopad 05, 2019, 02:52:06 odpoledne »

Slyšela jsem že to jde. Ale zavařuji v zavařovacím hrnci na plynovém sporáku.
Poslal: M. Rettigová
« kdy: Listopad 05, 2019, 12:20:06 odpoledne »

Já nemám k tomu odvahu.