Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
E-mail:
Předmět:
Ikona zprávy:

Připojit:
(Vymazat přílohu)
(více příloh)
Omezení: 4 příloh na příspěvek, maximální velikost 2000KB, maximální vlastní velikost 2000KB
Ověření:
Zadejte znaky zobrazené na obrázku
Poslechnout obrázek / Požádat o jiný obrázek

Zadejte znaky zobrazené na obrázku:
Nejdelší řeka v ČR:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: Jakub
« kdy: Únor 03, 2023, 07:08:03 dopoledne »

Uzené ryby mám moc rád. :)
Poslal: Elen
« kdy: Říjen 15, 2022, 06:52:50 dopoledne »

Udit se dají všechny ryby.
Poslal: Mirek
« kdy: Červenec 16, 2022, 07:07:17 dopoledne »

A na gril se taky skvěle hodí.
Poslal: Mirek
« kdy: Duben 07, 2022, 06:48:18 dopoledne »

Pstruh je vynikající pečený, já bych ho neudil.
Poslal: Pavko
« kdy: Září 04, 2019, 10:33:27 dopoledne »

Vypadá to dobře, asi taky zkusím.  :)
A takový bůček nebo klobásky, to také stojí za vyzkoušení. ;)
Poslal: Marika
« kdy: Září 03, 2019, 06:50:47 odpoledne »

Vypadá to dobře, asi taky zkusím.  :)
Poslal: Pavko
« kdy: Září 03, 2019, 05:39:46 odpoledne »

Tak jsem si připravil dva pstruhy a zítra jsou do udírny. :D
Pstruzi jsou sice snědené, a pro skvělý výsledek budu dál udit.
Poslal: Pavko
« kdy: Srpen 26, 2019, 05:26:01 odpoledne »

Tak jsem si připravil dva pstruhy a zítra jsou do udírny. :D
Poslal: Pavko
« kdy: Srpen 26, 2019, 04:48:24 odpoledne »

Určitě se dá vyudit každá ryba. Toto je manželův recept:

Uzený pstruh

Nejsnadnější způsobem je suché solení. Po očištění rybu posolíte jak vně tak zevně (do kůže můžete udělat zářezy) a kdo má rád kořeněném může vložit česnek, bobkový list, nové koření a hořčičné semínko. Takto naložený ryba se dá do ledničky na dobu 12 hodin. Na druhý den rybu očistíte, osušíte papírovým ručníkem a dáte oschnout. Zavěsíte do rozehřáté udírny a při teplotě 50°C* udíte asi dvě hodiny tvrdým dřevem (buk, olše). Průběžně kontrolujte barvu. Výsledná má být zlatohnědá a doporučuji před koncem uzení zvýšit teplotu na 70 °C* po dobu 10 minut. Maso s dobře vyuzeného pstruha se snáze odděluje od páteře. Čerstvě uzenou rybu je vhodné jíst až po úplném vychladnutí.
 


Znaménko * = používat teploměr
Tak tohle jsem potřeboval vědět. Nějaké pstruhy mám (od rybáře) a hned se do toho pustím. Výsledek dám později. Majko děkuji a že pozdravuji manžela.
Poslal: Majka
« kdy: Srpen 26, 2019, 04:34:19 odpoledne »

Určitě se dá vyudit každá ryba. Toto je manželův recept:

Uzený pstruh

Nejsnadnější způsobem je suché solení. Po očištění rybu posolíte jak vně tak zevně (do kůže můžete udělat zářezy) a kdo má rád kořeněném může vložit česnek, bobkový list, nové koření a hořčičné semínko. Takto naložený ryba se dá do ledničky na dobu 12 hodin. Na druhý den rybu očistíte, osušíte papírovým ručníkem a dáte oschnout. Zavěsíte do rozehřáté udírny a při teplotě 50°C* udíte asi dvě hodiny tvrdým dřevem (buk, olše). Průběžně kontrolujte barvu. Výsledná má být zlatohnědá a doporučuji před koncem uzení zvýšit teplotu na 70 °C* po dobu 10 minut. Maso s dobře vyuzeného pstruha se snáze odděluje od páteře. Čerstvě uzenou rybu je vhodné jíst až po úplném vychladnutí.

Znaménko * = používat teploměr
Poslal: Fanda
« kdy: Srpen 26, 2019, 02:10:52 odpoledne »

ahoj Pavko :) poptám se Ti kamaráda :) ale co vím, tak se dají a jsou skvělí :) určitě bych na ně udělal nějakou marinádu a potíral bych je jinak se dělají i s očima. :)
Poslal: Pavko
« kdy: Srpen 26, 2019, 10:28:29 dopoledne »

A jak?