Poslal: Libor
« kdy: Červen 04, 2023, 07:00:26 dopoledne »Děláme je s brynzou.
Můžeš dát i trochu slaniny.
A já trvám na svém, že toto nejsou pravé slovenské halušky. To jsou noky ze syrových brambor podané jako příloha k vepřovému.OK! Nabízím smír!
Pravé slovenské halušky je kompletní jídlo, ve kterém jsou noky namíchané s hlávkovým zelím a žádné maso se k tomu nedává.
Dodatek: Budu dále pátrat po originálních slovenských haluškách. 


K bůčku zelí nedávám a do do bůčku už vůbec ne.Jiný kuchař jiný názor, a do takové roládky z bůčku dát kysané zelíčko, tak to nemá chybu.

S čím se dělá pečený bůček? Bůček se dělá se zelím!Přeme se s kolegou co vlastně patří do halušek.
Do halušek patří hlávkové zelí. Podušené se míchá do uvařených noků a je to kompletní jídlo.
K haluškám se nedává nic.
Přeme se s kolegou co vlastně patří do halušek.

Někdo možná dává kysané zelí, ale to pak nejsou pravé slovenské halušky. K čemu by byl odkaz na to, že někdo dělá jiné?Dotaz zněl jasně! Cituji: S čím se dělají pravé slovenské halušky? a na tuto otázku odpovídám, že se k haluškám dává kysané zelí, a to prosím nejsem Maďar, natož Slovák.Do halušek můžeš namíchat cokoliv, klidně třeba škvarky, ale nebudou to pravé slovenské halušky.
A právě na ty pravé dotaz zněl.

Do halušek můžeš namíchat cokoliv, klidně třeba škvarky, ale nebudou to pravé slovenské halušky. 
Pavko, ty se asi rád přeš, ale do pravých slovenských halušek kyselé zelí opravdu nepatří.Sakra, kdybych tu mohl dávat odkazy na recepty, kde se k nim dává kysané zelí, ale bohužel..
Já se na Slovensku narodil.![]()
Tady v Čechách se dělají hlavně s brynzou.
Ahoj Báro, kysané ne, to by nebylo dobré.Zásadně se dává kysané zelí!Nakrájíš hlávku zelí a podusíš na cibulce jen se solí a přidá se trochu pepře. Ocet tam nepatří.