Flora a fauna > Vše o přírodě a chovatelství

Je už doba na sundání obojku?

(1/2) > >>

Pavko:
Je už vhodná doba na sejmutí protiparazitárního obojku?

Ann:
Klíště už asi venku nechytí, ale antiparazitní obojky nejsou jenom proti klíšťatům. Brání i před napadením blechami, které může pes chytit od jiných zvířat, třeba i od ježka.
Já nechávám obojek psovi po celou dobu účinnosti obojku. Kupuji obojek s účinností sedm měsíců a po uplynutí té doby ho vyhodím.
Už jsem musela dát nový obojek i v prosinci. Je to smutné, ale i v Praze chodí zablešení psi a blechy rozdávají psím kamarádům.  :)

Pavko:

--- Citace: Ann  Říjen 31, 2019, 10:20:50 dopoledne ---Klíště už asi venku nechytí, ale antiparazitní obojky nejsou jenom proti klíšťatům. Brání i před napadením blechami, které může pes chytit od jiných zvířat, třeba i od ježka.
Já nechávám obojek psovi po celou dobu účinnosti obojku. Kupuji obojek s účinností sedm měsíců a po uplynutí té doby ho vyhodím.
Už jsem musela dát nový obojek i v prosinci. Je to smutné, ale i v Praze chodí zablešení psi a blechy rozdávají psím kamarádům.  :)

--- Konce citace ---
Tak to u nás nehrozí. Ježci nejsou vidět, s cizími psy se nestýká, a jak říkal děda Komárek, na člověka psí blechy neskočí. ;D

Koumes:
Ale lidské by na psa skočit mohly.  :D

Pavko:

--- Citace: Koumes  Říjen 31, 2019, 01:10:22 odpoledne ---Ale lidské by na psa skočit mohly.  :D

--- Konce citace ---
V tom případě bych ti doporučoval provést dezinsekci u psa i u tebe. ;D

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Odpověď

Přejít na plnou verzi