Vaření > Vše o vaření - zkušenosti i dotazy
Dají se zachránit přesolené těstoviny?
Bára:
Ahoj, stal se mi malér. Chtěla jsem přisolit už uvařené a slité těstoviny, ale utrhlo se mi víčko od solničky a soli se vysypalo hrozně moc. Půjde s tím něco udělat?
Marika:
Také se mi to jednou stalo a nepomohlo ani okamžité propláchnutí vodou. Lepší je uvařit nové.
Mirek:
Polévka by se ještě dala zachránit bílkem, bramborou, nebo jablky, samotné těstoviny už asi nezachráníš. Snad jedině napřed prolít čistou horkou vodou, potom namíchat se zeleninou jako je paprika, rajčata a okurky, zalít vejcem a nechat zapéct.
Fanda:
--- Citace: Mirek Říjen 10, 2019, 03:57:45 odpoledne ---Polévka by se ještě dala zachránit bílkem, bramborou, nebo jablky, samotné těstoviny už asi nezachráníš. Snad jedině napřed prolít čistou horkou vodou, potom namíchat se zeleninou jako je paprika, rajčata a okurky, zalít vejcem a nechat zapéct.
--- Konce citace ---
teda Mirku jsem nevěděl, žejsi skvělý kuchař dobrota zapečené těstoviny se zeleninkou :)
Dan:
No právě, do přesolených těstovin už salám nebo sýr nepatří. Je v tom také sůl. Ale nesolená zeleninka to zachrání. :)
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi