Vaření > Vše o vaření - zkušenosti i dotazy

Dají se vyudit pstruzi?

(1/3) > >>

Pavko:
A jak?

Fanda:
ahoj Pavko :) poptám se Ti kamaráda :) ale co vím, tak se dají a jsou skvělí :) určitě bych na ně udělal nějakou marinádu a potíral bych je jinak se dělají i s očima. :)

Majka:
Určitě se dá vyudit každá ryba. Toto je manželův recept:

Uzený pstruh

Nejsnadnější způsobem je suché solení. Po očištění rybu posolíte jak vně tak zevně (do kůže můžete udělat zářezy) a kdo má rád kořeněném může vložit česnek, bobkový list, nové koření a hořčičné semínko. Takto naložený ryba se dá do ledničky na dobu 12 hodin. Na druhý den rybu očistíte, osušíte papírovým ručníkem a dáte oschnout. Zavěsíte do rozehřáté udírny a při teplotě 50°C* udíte asi dvě hodiny tvrdým dřevem (buk, olše). Průběžně kontrolujte barvu. Výsledná má být zlatohnědá a doporučuji před koncem uzení zvýšit teplotu na 70 °C* po dobu 10 minut. Maso s dobře vyuzeného pstruha se snáze odděluje od páteře. Čerstvě uzenou rybu je vhodné jíst až po úplném vychladnutí.

Znaménko * = používat teploměr

Pavko:

--- Citace: Majka  Srpen 26, 2019, 04:34:19 odpoledne ---Určitě se dá vyudit každá ryba. Toto je manželův recept:

Uzený pstruh

Nejsnadnější způsobem je suché solení. Po očištění rybu posolíte jak vně tak zevně (do kůže můžete udělat zářezy) a kdo má rád kořeněném může vložit česnek, bobkový list, nové koření a hořčičné semínko. Takto naložený ryba se dá do ledničky na dobu 12 hodin. Na druhý den rybu očistíte, osušíte papírovým ručníkem a dáte oschnout. Zavěsíte do rozehřáté udírny a při teplotě 50°C* udíte asi dvě hodiny tvrdým dřevem (buk, olše). Průběžně kontrolujte barvu. Výsledná má být zlatohnědá a doporučuji před koncem uzení zvýšit teplotu na 70 °C* po dobu 10 minut. Maso s dobře vyuzeného pstruha se snáze odděluje od páteře. Čerstvě uzenou rybu je vhodné jíst až po úplném vychladnutí.
 


Znaménko * = používat teploměr

--- Konce citace ---
Tak tohle jsem potřeboval vědět. Nějaké pstruhy mám (od rybáře) a hned se do toho pustím. Výsledek dám později. Majko děkuji a že pozdravuji manžela.

Pavko:
Tak jsem si připravil dva pstruhy a zítra jsou do udírny. :D

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Odpověď

Přejít na plnou verzi