Příběhy ze žívota i vtípky > Zajímavé příběhy ze života i vtipy, vše v jednom

Co potkalo moji fenečku - operace sleziny

(1/13) > >>

Ann:
Přišlo to nečekaně, večer ještě s chutí žrala a chovala se normálně. Ráno už neměla zájem vůbec o nic, jen ležela, nechtěla žrát ani pít a měla tvrdé zvětšené bříško.
Vyrazili jsme k veterináři, ten ultrazvukem zjistil tekutinu v bříšku, prý původ potíží nebyl zjevný a pozná ho teprve až jí otevře.

Musela okamžitě na operaci …..

Operace trvala dvě hodiny a neměli jsme ani jistotu, jestli jí vůbec přežije. Když jsme si pro ni přišli, dozvěděli jsme se, že měla velký a už prasklý nádor na slezině a vet jí celou slezinu i s nádorem vyoperoval.
Ten den pár hodin po operaci několikrát zvracela a bylo jí hodně mizerně.
Smutný utrápený pes. Celou noc se přemisťovala z místa na místo a byla velmi neklidná. První týden po operaci byl opravdu velmi náročný.
Dnes už je to patnáct dní po operaci, už má  vyndané stehy a zatím se jí daří dobře, zdá se, že jí nic nebolí.
Protože nevím jak dlouho ještě s námi bude, nemáme jistotu, že nebudou nikde metastázy a také má bez té sleziny sníženou imunitu a může jí skolit cokoliv, plně se jí věnuji, přímo jí rozmazluji a snažím se jí zbytek života zpříjemnit ……

Foto čtyři hodiny po operaci

Pavel:
Ann, snad mi budeš věřit, ... cítím s tebou. Vím, co to je láska ke zvířeti, obzvlášť k pejskovi. Já, přes veškeré výhrady, jsem si také na stará kolena pořídil pejska, za kterého bych i dýchal.
Chci věřit, že se zdravotní stav toho tvého zlepší natolik, že budeš z něho mít radost další léta. Byl bych rád, kdybys občas napsala o jeho zdravotním stavu. Vždyť to je tvor, který si zaslouží pozornost a hlavně péči.
Děkuji. Pavel

Ann:
Ahoj Pavle, děkuji za tvůj zájem a vlídná slova.
Jak se daří mojí fence  určitě občas napíšu. Zatím je to dobré, má se k světu a snáší to lépe než já. Už chodí na dlouhé procházky, jen je trochu pomalejší. Myslím, že ji trochu omezují sešívané svaly na bříšku, ještě budou citlivé, ale řez je srostlý, čistý.
 Držíme jí palce aby udělala rekord v přežití po tak náročné operaci.
 Máš pravdu, za všechnu tu lásku kterou nám celý život dávala, si zaslouží jen to nejlepší.  :)

Ann:
Moje zlatá Fenečka je tři týdny po operaci a prvotní elán a chuť do života bohužel ustupuje. Žere sice s velkou chutí, ale je pomalá a brzo unavená. Procházky chce jen krátké, pak si sedne a už nejde dál. Většinu dne i noci prospí. Život bez sleziny nebude tak snadný, jak by se mohlo zdát.  :(

Pavel:
Ann, děkuji za docela pozitivní zprávu. Nejen člověk, ale i zvíře potřebuje čas na rekonvalescenci. Pac fenečce.  :)

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Odpověď

Přejít na plnou verzi