Příběhy ze žívota i vtípky > Zajímavé příběhy ze života i vtipy, vše v jednom
Jak nás ošidil realitní makléř
Milena Karásková:
Koupili jsme chatu od realitní kanceláře Remax. Chata měla vlastní studnu a vodu zavedenou do chaty. Na prohlídce nám makléř studnu ukázal, byla plná čisté vody.
Jenže po nastěhování jsme zjistili, že vody není ani kapka, studna byla prázdná a suchá.
Podařilo se nám dozvědět se od souseda, že asi hodinu před naším příjezdem na prohlídkou nemovitosti tam přijeli hasiči a studnu až po okraj naplnili vodou.
Zkoušeli jsme nemovitost reklamovat, ale bohužel neuspěli, protože v kupní smlouvě nebylo o studně a vodě ani slovo. Byla jen na koupi chaty a chatu nám předali. :(
Tedy lidi dejte si pozor na to co kupujete a hlavně na to, co podepisujete ve smlouvě.
Max:
To je vážně hnus .... Měli snížit cenu a prodávat chatu bez vody. Ale děkujeme za informaci co všechno podvodníci umí.
Josef:
Jo tak se to dělá. Nedostatky se zakryjí a narazí vysoká cena. To je cíl realitek, prodat za co nejvyšší cenu, aby byla velká jejich provize. Já se setkal s tím, že mi realiťák nechtěl dům ukázat za denního světla. Tvrdil, že má čas jen večer a to už nebylo nic vidět. ;)
Lepší je koupit přímo od majitele. Ten většinou tolik nepodvádí, protože ví, že případné stížnosti budou padat na jeho hlavu. Realitce je to jedno. Ta prodá, shrábne provizi a dál už jí nic nezajímá, nic neřeší.
Lída:
Slyšela jsem o mnoha odstrašujících případech. Až bude víc času, nějaké sem přidám.
Matyáš:
Taky se přidám a něco napíšu, ale dneska už to nebude.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi