Vaření > Vše o vaření - zkušenosti i dotazy

Jak se správně peče husa?

(1/1)

Dana Davidová:
Je mražená, jak dlouho před pečením jí musím vyndat z mrazáku a jak dlouho se potom bude péct? Děkuji za odpověď.

ambito:
Asi máš klasickou troubu, ale i v ni jde upéct zmrazená husa dozlatova. Husu připrav (posolit, pokmínovat), přidej trochu sádla, podlij  a dej ji zády nahoru do nádoby, která jde přikrýt a zakrytou ji peč na nižší teplotu aspoň na hodinku a po této době otoč husu zády dolů s nastav normální teplotu při které pečeš normálně drůbež nebo i vepř. maso do doby, než má zlatavou kůrčičku. Nezapomeň husu polévat výpekem.


Jiřina:
Husu vyndavám z mrazáku den před pečením. Rozmrazená je mnohem dříve hotová a je měkoučká s vypečenou kůžičkou.

Navigace

[0] Seznam témat

Odpověď

Přejít na plnou verzi