Flora a fauna > Vše o přírodě a chovatelství

Péče o orchideje v panelákovém bytě.

(1/1)

mirroam31:
Ahoj všichni,
chtěla bych se zeptat na vaše tipy a triky ohledně pěstování orchidejí v panelákovém bytě. Mám několik druhů, ale nějak se jim nedaří tak, jak bych si představovala. Hlavně mi dělají problémy s kvetením. Mám je na okně orientovaném na východ, takže světla by měly mít dostatek. Zalévám je namáčením jednou týdně, někdy i méně, a hnojím speciálním hnojivem na orchideje.
Máte nějaké rady ohledně vlhkosti vzduchu? Zkoušela jsem rosit listy, ale zdá se mi, že to moc nepomáhá. A co se týče přesazování, jak často to děláte vy?
Budu ráda za jakékoliv rady a zkušenosti! Díky moc!.

Lucka:
Orchidejím se v paneláku dařit nebude. Chtějí světlo ze všech stran, teplo a vlhko, dobře rostou jen ve sklenících. Zálivka jednou týdně rozhodně nestačí. Ideální je zalévat každý den trošku. A když mají nasadit na květ, je třeba zvýšit teplotu, jsou to tropické rostliny.

Patricie:
Jednou jsem krásně kvetoucí orchidej dostala a také mi už podruhé nevykvetla. Skomírala a časem zašla. Je spousta jiných pokojových rostlin, které můžeš pěstovat v paneláku a budou ti dělat radost. :)

Soňa:
Mám orchideu tři roky a nikdy znovu nevykvetla. Nevěř informacím z internetu, že jejich pěstování je snadné. Ty články tam píší ti, kteří mají zájem na tom, aby se jich hodně prodalo.  :)

Honza:
V paneláku se orchidejím dařit nebude.

Navigace

[0] Seznam témat

Odpověď

Přejít na plnou verzi